Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- پریسا قربانی نژاد، امروزه شرکت‌های دانش بنیان به جهت تولید علم و ثروت نقش ویژه‌ای در توسعه کشورها دارند، از این رو دولتمردان و بخش‌های خصوصی هر منطقه تلاش می‌کنند با جذب حداکثری فناورها و کارآفرینان، حرف اول را در جهان بزنند.

بدیهی است با فراهمی زیرساخت‌ها، ایده‌های نخبگان وارد عرصه تولید و تجاری‌سازی شده و شکوفایی اقتصادی رقم می‌خورد، همچنان که می‌توان با ارائه راهکارها و اصلاح برخی قوانین، تبدیل ایده به محصول را تسریع بخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فناورها حمایت می‌خواهند و نه وعده

ایران و به تبع لرستان سرشار از فناورهایی است که با قدرت اندیشه خود قادر به ابداع و تولید محصولاتی خاص و بدون مشابه خارجی هستند، افراد و شرکت‌هایی که در صورت حمایت حرف‌هایی برای گفتن در جهان خواهند داشت، کمااینکه در گذشته و حال چنین بوده است.

آنچه امروز در این گزارش به آن پرداخته شده، شاید مهمترین مشکل و به قول نخبگان سنگ جلوی پاست و در صورت رفع مانع، شاهد رشد بیش از پیش شرکت‌های دانش بنیان و توسعه تکنولوژی خواهیم شد.

همکاری نکردن بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به فناورها و گاهی دورزدن‌ها و بروکراسی‌هایی که موجب دلسردی نخبگان شده و آن‌ها را از ادامه مسیر باز می‌دارد.

فناورها از دولت و بخش خصوصی حمایت می‌خواهند، حمایتی از جنس فراهم کردن زیرساخت‌ها و نه وعده‌هایی که هر روز ناامیدترشان کند و خزان ایده‌هایشان را موجب شود.

 

منتقد عملکرد پارک علم و فناوری لرستان هستیم

معاون اقتصادی استانداری لرستان با اشاره به اهمیت شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه استان، به فارس گفت: بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، نخستین دستگاهی که طرح‌های آن را مصوب کردیم، پارک علم و فناوری بود.

سیروس ابراهیمی خاطرنشان کرد: متاسفانه پارک علم و فناوری تاکنون نتوانسته یک ریال جذب کند، آن هم زمانی که دنیا به سمت علم و فناوری می‌رود و نسبت به این عملکرد معترض هستیم.

وی بر تسریع جذب تسهیلات تبصره ۱۸ تاکید و تصریح کرد: جلسات متعددی با پارک علم و فناوری برگزار شده، منتها ثمره‌ای نداشته است.

معاون اقتصادی استانداری لرستان با بیان اینکه فناورها باید رویه ارزش افزوده را بپذیرند، افزود: اگر قرار است این شرکت‌ها پیشران در توسعه باشند، باید مراحل قانونی را قبول کنند.

عدم همکاری بانک‌ها، مهمترین مشکل شرکت‌های دانش بنیان

رئیس پارک علم و فناوری لرستان نیز در خصوص جذب تسهیلات بند الف تبصره ۱۸، بیان داشت: از ۵۱.۵ میلیارد تومان سهم استان، برای ۲۳.۷ میلیارد تومان طرح داریم که طی دو هفته آینده پرداخت خواهد شد.

فرهاد نامداری با بیان اینکه فناورها بر اساس مصوبات تسهیلات را باید با سود ۱۰ درصد دریافت کنند، گفت: این در حالی است که بانک آینده از ابتدا عنوان کرده که تسهیلات ۱۲ درصد پرداخت می‌شود که این موضوع یکی از مشکلات فناورها بوده که در نهایت از دریافت این تسهیلات صرفه‌نظر می‌کنند.

وی بیان داشت: بانک تجارت که از بانک‌های عامل پرداخت تسهیلات به فناورهاست، اساس وام را بر سود ۱۰ درصد گذاشته، اما با فرمول‌های محاسباتی بازگشت به نحوی طراحی شده که در نهایت وام با ۱۲ درصد محاسبه می‌شود.

نامداری با بیان اینکه فناور گاهی اقلام را به صورت ریز خریداری شده و یا خود اقدام به تولید قطعه موردنیاز می‌کند، افزود: حال اینکه بانک‌ها فاکتور کلی را می‌خواهند و یک مانع برای فناورها محسوب می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری با بیان اینکه گاهی فناورها با دریافت تسهیلات ۲۴ درصدی مواجه می‌شوند، گفت: از ۲۷ شرکت فناور تنها ۶ شرکت متقاضی این تسهیلات شدند و مابقی انصراف دادند.

 

حمایت شرکت‌های دانش بنیان از واحدهای تولیدی

در همین راستا عضو هیات رئیسه شورای مرکزی کانون کارآفرینان برتر کشور، به فارس گفت: امروز در تمام کشورهای دنیا برای شرکت‌های دانش‌بنیان اهمیت ویژه‌ای قائل هستند، چرا که بخش آرندی شرکت‌های دارای برند جهانی و داخلی در تلاش هستند که همواره از رقبای خود جلو بزنند.

علی کردی خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش بنیان به دلیل دسترسی به دانش روز دنیا و توانایی علمی با کمک دانشگاه‌های نسل سوم می‌توانند نیروهای توانمندی را در کنار هم تربیت کرده تا واحدهای تولیدی را حمایت کنند این کمک بزرگ به کنار زدن رقبا و تولید محصولات خاص توسط این واحدها است.

وی با بیان اینکه بدون وجود بخش آرندی و شرکت‌های دانش بنیان، نمی‌توان به عنوان یک برند مطرح دوام آورد، گفت: کشورهایی که دارای شرکت‌های دانش‌بنیان و تعداد برگزاری استارت‌های بیشتری هستند، آن کشورها حرف اول دنیا را می‌زنند.

این کارآفرین برتر، یکی از پدیده‌های جذب اقتصادی امروز را جذب بیشتر نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود: چرا که این افراد و شرکت‌ها با خود ایده‌هایی دارند که می‌تواند کشورشان را از ورطه نجات دهند.

 

زیرساخت‌های لازم برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود

کردی با بیان اینکه باید بستر و زیرساخت‌های لازم برای داشتن شرکت‌های دانش‌بنیان را در کشور فراهم کنیم، بیان داشت: قوانین دست و پاگیر بسیاری علی‌رغم اصلاحیه‌ها و تاکید دولت و مجلس وجود دارد که غل و زنجیری بر پای فناورها شده است.

عضو هیات رئیسه شورای مرکزی کانون کارآفرینان برتر کشور ادامه داد: یکی از مهمترین قوانین دست و پاگیر را می‌توان نظام بانکی عنوان کرد، نظام بانکی به عنوان یک سیستم نمی‌تواند کمک‌دهنده و زیرساخت خوبی برای کارآفرینان باشد، چرا که این مجموعه خود را تنها در سود شریک می‌داند و در خسران شرکت‌ها دخیل نیست.

وی بیان داشت: این موضوع سبب شده با کوچکترین خسارت مادی شرکت‌ها، بانک وارد عمل شده و با تملک و یا اجرا گذاشتن تضامین بانکی اقدام به دریافت سود می‌کند.

کردی با تاکید بر اینکه نمی‌توان کارآفرینی کرد با سود بالا، گفت: سود بانکی گاهی بالای ۳۰ درصد برای فناور تمام می‌شود که با توجه به هزینه‌های دیگر اصلا به صرفه نیست.

عضو هیات رئیسه شورای مرکزی کانون کارآفرینان برتر کشور با بیان اینکه بانک‌ها در سود و زیان شریک باشند، گفت: در شعار سال قرار بر این است که همه برای یک هدف حرکت کنیم و وقتی اقتصاد و اشتغال کشور اهمیت دارد، چرا باید کارآفرین و شرکت‌های دانش بنیان فقط در ضررها سهیم باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش بنیان مشکلات شرکت های فناور مشکلات کارآفرینان شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری زیرساخت ها شرکت ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۴۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: قولی از سوی اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری به شرکت‌های دانش‌بنیان داده شد مبنی بر اینکه سعی می‌کنیم از خدمات تمام این افراد در طول سال استفاده کنیم و منجر به یک‌سری قرارداد شود؛ بی‌شک خرید محصولات این شرکت‌ها بهترین کمک را به آن‌ها است.

سیدامیر سامع با حضور در غرفه خبرگزاری ایمنا در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: نمایشگاه دوم با موضوع فناوری‌های جدید با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه حمل‌ونقل شهری و بیشتر با موضوعات مدیریت هوشمند ترافیک شهرها، حمل‌ونقل پاک و خودروهای هیبریدی است.

وی افزود: روش خوبی از قبل در حوزه حمل‌ونقل شهرداری پیشنهاد شد تا کسانی که محصولی داشتند، آن را معرفی کنند که در این راستا در یک کمیته ارزیابی ۲۰ شرکت که خدمات و محصولاتشان آماده استفاده است، شناسایی شدند.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: قولی از سوی اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری به شرکت‌های دانش‌بنیان داده شد مبنی بر اینکه سعی می‌کنیم از خدمات تمام این افراد در طول سال استفاده کنیم و منجر به یک‌سری قرارداد شود؛ بی‌شک خرید محصولات این شرکت‌ها بهترین کمک را به آن‌ها است.

سامع با بیان اینکه مدیریت شهری می‌تواند زمینه را برای معرفی، اطلاع‌رسانی و ترویج مباحث مربوط به محصولات را فراهم کند، همچنین در استفاده این محصولات پیشتاز و پیشگام باشد، ادامه داد: بخشی دیگر شرکت‌هایی هستند که ایده جدید دارند، اما هنوز به محصول قابل استفاده‌ای نرسیده است، بنابراین مقرر شد با یک مدل حمایت از ایده‌ها و با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی از آن‌ها نیز استفاده شود.

کد خبر 749867

دیگر خبرها

  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • گشایش نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان آغاز به‌کار کرد
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • گلایه مستاجران قمی از مشکلات دریافت وام ودیعه مسکن
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان